Tesla Supercharger flyttar in i Polestar Charge

Fotograf: Christoffer Gullin/Elbilsmagasinet.

Polestar har i samarbete med laddningstjänsten Plugsurfing länge erbjudit möjligheten till en samlad laddningsupplevelse genom att inkludera flera olika operatörers laddare i en och samma laddningstjänst. Nu uppgraderar Polestar tjänsten till nästa nivå.

Polestar och Plugsurfing lanserar nu nya tjänsten Polestar Charge i Europa med en betydligt bättre tillgång på laddare. Nu ingår bland annat Tesla Supercharger-nätverket i tjänsten tillsammans med andra stora nätverk som Ionity, Recharge, Total Fastned och Allego. Totalt finns det fler än 650 000 laddningspunkter tillgängliga genom tjänsten.

– Polestar är den första biltillverkaren i Europa som integrerar Teslas Supercharger-nätverk i sin egen laddningsapp, Polestar Charge, som erbjuder kunder tillgång till Teslas laddningsexpertis, skriver Polestar.

– Vi vet att en viktig del av att äga en elbil är att kunna ladda enkelt. Med tillgång till de största nätverken i Europa och smart integration i Google Maps har vi gjort det enkelt för Polestar-förare att njuta av livet med sin elbil snarare än att de behöver oroa sig för var de hittar sin nästa laddmöjlighet, kommenterar Thomas Ingenlath, Polestars vd.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.