Tesla ger brittiska ägare griptång vid leverans av felstyrda bilar

Tidigare i vår kom beskedet att Tesla inte kommer att leverera några högerstyrda varianter av Tesla Model S eller Model X till marknader med vänstertrafik. Det för att Tesla vill fokusera på att effektivisera produktionen av märkets toppmodeller.

Den australiensiska marknaden blev utan de två modellerna då Tesla helt och hållet valde att avboka alla beställningar. I Storbritannien erbjöds kunder antingen att avboka eller ta emot leverans av en ”felstyrd bil” med ratten på vänster sida.

En som valde en felstyrd Model X var britten Tony Wootts. Nu har Tony gått viral i samband med att han visade upp hur Tesla skickat med en griptång i samband med leveransen av hans nya Model X.

”The Reacher” som Tesla kallar den ska användas för att exempelvis nå parkeringsbiljetter eller blippa nyckelbrickan för att öppna garageporten.

Foto: Tony Wootts

– Wow, min bild går verkligen viral. Model X Plaid är absolut helt överlägsen som bil, men för att förtydliga, ingen tvingade mig att köpa den, kommenterar Tony. Han delar sedan med sig av den praktiska användingen av griptången:

Foto: Tony Wootts
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.