TopGear har provkört Nevs Emily GT och älskar den

Brittiska TopGear har provkört den Trollhättan-utvecklade elbilen Emily GT. En elbil som utvecklades i största hemlighet av Nevs som tog över Saab Automobile när bolaget kursade 2011. Tidigare i år pausade Nevs all sin verksamhet på grund av ekonomiska bekymmer. Då avslöjades det hemliga, innovativa elbilsprojektet.

Det brittiska motorprogrammet beskriver Emily GT som en elbil som kunde haft potential att förändra hur vi utvecklar bilar. Det unika är fyra elmotorer i vart och ett av de 18-tum stora hjulen. Tillsammans levererar de 424 hästkrafter. Ett batteri på 174 kWh ger elbilen en räckvidd på 1000 kilometer.

Inslaget kan du se i videospelaren nedanför:

Så vad händer egentligen med elbilsprojektet Emily GT nu? Nevs hoppas på att sälja hela projektet, och att någon ska ta vid och förverkliga elbilen. Enligt bolagets VD Nina Selander ska det finnas flera intressanta köpare – många med rötter i bilindustrin:

– Målsättningen är att en köpare ska ta över hela projektet och sedan kunna bygga färdigt bilen och få ut den på marknaden inom ett och ett halvt år, sa Nina Selander till Ekot i en intervju tidigare i våras.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.