Första Zeekr X har rullat av produktionslinan – en elbil som snart kommer till Sverige

Geelys unga bilmärke Zeekr har nu rullat igång produktionen av sin tredje bilmodell. Det är det första exemplaret av Zeekr X, det direkta syskonet till Volvo EX30, som nu rullat av produktionslinan.

Zeekr tar snart klivet in på den svenska marknaden och med sig har man bland annat Zeekr X och den kraftfulla shooting brake-modellen Zeekr 001. Lanseringen är planerad till kvartal fyra i år.

Just Zeekr X tar formen av en liten suv och är precis som EX30 också ett litet kraftpaket. Som fyrhjulsdriven levererar X en totaleffekt på 350 kW (470 hk).

Till skillnad från Volvo EX30 som är förhållandevis enkel och avskalad har Zeekr X en hel del lite mer påkostade attribut. Bland unika funktioner finns bland annat ett skåp i mittkonsolen som fungerar som kyl, frys eller värmeskåp bara för att nämna en av alla grejerna. Mer om Zeekr X kan du läsa om i premiärartikeln här.

Klart är som sagt att bilmärket och bilmodellen initialt kommer till två europeiska marknader. Dessa är Sverige och Nederländerna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.