Leveransstart för Tesla Cybertruck den 30 november: ”Jag vill bara dämpa förväntningarna”

Foto: Tesla

Tesla har nu satt ett datum för när leveranserna av Tesla Cybertruck kommer att starta. Datumet är den 30 november, meddelar Tesla som också i en kort kommentar och tillägger att tillverkningen nu är på rätt spår.

Under gårdagens aktieägarmöte kommenterade Elon Musk hur utsikterna för Cybertruck kommer att se ut. Att skala upp produktionen kommer att vara extremt tuff, och han ber om investerares tålamod innan Cybertruck kommer att bli lönsam.

– Många är entusiastiska över Cybertrucken. Det är jag också, jag har kört bilen och det är en fantastisk produkt. Jag vill framhålla att det kommer att finnas enorma utmaningar med att nå volymproduktion med Cybertruck och sedan göra Cybertruckens kassaflöde positivt, sa Elon.

Elon Musk menar att det är ett normalt förfarande. Alla nya fordonsprogram är svåra att skala upp, särskilt ett sådant komplext som Tesla Cybertruck. Problemen står alltid i direkt proportion till hur många nya saker man försöker att införa.

– Jag vill bara dämpa förväntningarna på Cybertruck. Det är en fantastisk produkt, men ekonomiskt kommer det att ta ett år till 18 månader innan det är en betydande positiv kassaflödesgivare, jag önskar att det fanns något annat sätt, att det var annorlunda men det är min bästa gissning.

250 000 Cybertruck år 2025

Produktionen kommer från start att vara liten. Tesla valde att inte ge en kommentar om vilka produktionsvolymer man kommer att nå med Cybertruck i år, eller nästa år. Men under 2025 räknar Tesla med att nå en produktionsvolym om 250 000 Cybertruck.

Efterfrågan är däremot enorm försäkrar Elon:

– Efterfrågan har rusat genom taket. Vi har över en miljon människor som har reserverat bilen. Så det är inte en efterfrågan-sak, men vi måste klara det och vi måste göra det till ett pris som folk har råd med. En riktigt svår sak, avslutade Elon.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.