Priserna klara för nya uppdaterade Mini Cooper – fast och transparent

Mini Cooper har fått sig en rejäl uppdatering inför det nya året. Ett nytt mer modernt utseende, och en förbättrad elektrisk drivlina är några av höjdpunkterna. Nu presenterar Mini de svenska priserna. Mini kommer erbjuda elbilen i två olika versioner.

Instegsmodellen Mini Cooper E får en elmotor på 135 kW (184 hk) och ett batteri på 40,7 kWh vilket ska ge en räckvidd på 305 kilometer enligt WLTP. Denna versionen startar på 384 900 kronor, eller från 4495 kronor per månad vid privatleasing.

Den kraftfullare versionen Mini Cooper SE får en motoreffekt på 160 kW (218 hk) och klarar 0 till 100 km/h på 6,7 sekunder. I den sitter ett batteri på 54,2 kWh vilket ska ge en räckvidd på upp till 402 kilometer. Priserna för den här varianten startar på 431 900 kronor.

Båda varianterna har en AC-laddningskapacitet på 11 kW och snabbladdning med 75 kW respektive 95 kW. Nytt är också stöd för förvärmning av batteriet för optimerad snabbladdningshastighet.

Även interiört för nya Cooper en rejäl uppdatering.

De första exemplaren av nya Mini Cooper kommer till Sverige under våren 2024. Modellen får dessutom sällskap av nya eldrivna Mini Countryman.

Inför fasta priser

I samband med lanseringen av nya Cooper går Mini också över till en direktförsäljningsmodell. Det är en strategi som hela BMW Group ska genomgå, där Mini i Sverige är först ut med start den 1 januari 2024.

– Framtidens bilförsäljning går mot en mer transparent marknad med fasta priser och näthandel. Vi behöver kunna möta kunderna utanför de tidigare traditionella försäljningskanalerna och göra det enklare för kunder att beställa bil och säkerställa en sömlös kundupplevelsen mellan online och offline. Som ett led i detta kommer vi därför gå över till en agentmodell, och våra återförsäljare kommer fortfarande finnas kvar då de utgör ryggraden även i den nya försäljningsmodellen, säger Niklas Sjöberg, Head of Mini Northern Europe.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.