Tesla Cybertruck i första bilkrasch – med Toyota Corolla

Källa: Reddit.

En Tesla Cybertruck har för första gången utanför de planlagda krocktesterna kolliderat med en annan bil. Den unika konstruktionen som ska göra Cybertruck mer tålig än andra bilar visar sig även här.

Bilderna från efterspelet av kollisionen visar att Cybertrucken ådragit sig betydligt mindre skador än dess betydligt mindre motpart som var en Toyota Corolla. Olyckan skedde i närheten av Redwood City i Kalifornien.

I sin rapport skriver den lokala polismyndigheten: ”Vår preliminära undersökning tyder på att en Toyota Corolla färdades söderut på SR-35 med okänd hastighet när föraren av okänd anledning girade åt höger och hamnade i vägrenen. Toyotan gick sedan in på vägbanan igen, korsade de dubbla gula linjerna i norrgående körfält och kraschade in i en Tesla Cybertruck som färdades på SR-35 i norrgående riktning.

– Tesla-föraren ådrog sig endast lindrigare skador men avböjde medicinsk transport. Inga andra skador rapporterades. Det verkar inte som om Tesla Cybertruck kördes i autonomt läge. Utredningen av händelsen pågår, tillägger California Highway Patrol.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.