Tesla Berlin slår tillbaka mot extremistgrupp: ”Ska visa på solidaritet”

I början av veckan attackerade en extremistgrupp energiförsörjningen till Teslas fabrik i Berlin. Det genom en brandattack som inte bara slog ut strömmen till fabriken, utan också drabbade närmare 60 000 hushåll, flera sjukhus, äldreboenden och matbutiker i området. Extremistgruppen Vulkangruppe gick ut och tog på sig dådet som klassas som mordbrand.

I veckan har produktionen vid fabriken stått stilla. I en aktion under fredagskvällen samlades de anställda vid fabriken, och markerade mot extremistgruppen. De anställda lovar att komma tillbaka och starta upp fabriken igen under nästa vecka.

– Låt oss visa Vulkangruppen, Tyskland och världen vad vi menar med solidaritet. Vi startar upp fabriken nästa vecka och kommer tillbaka med full kraft. Nu mer än någonsin, sade en av de anställda under aktionen.

– Tesla är de hårda, kommenterade Elon Musk kort om kvällens aktion.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.