Taxi Stockholm får egna snabbladdare i city

Foto: Taxi Stockholm.

Taxichaufförer som kör elbil behöver god tillgång på laddinfrastruktur för att kunna ha en effektiv och lönsam arbetsdag. Därför har fastighetsbolaget Hufvudstaden idag invigt den första snabbladdningsstationen i centrala Stockholm exklusivt för Taxi Stockholm.

Totalt rör det sig om sex snabbladdare med en effekt på upp till 150 kW vid NK Parkaden.

– När en allt större andel av trafiken i Stockholm elektrifieras kan NK Parkaden komma att spela en viktig roll. Inte minst då yrkestrafiken kommer att ha behov av snabb laddning av sina fordon i city. Det känns mycket spännande att starta detta pilotprojekt tillsammans med Stockholms stad och Taxi Stockholm, säger Karl Palm, Chef Affärsutveckling Hufvudstaden.

Laddningsstationen kommer att underlätta för många taxiförare i vardagen, då de inte behöver lämna centrala Stockholm för att ladda. Att taxibilarna blir kvar inne i centrum ökar dessutom tillgången på taxibilar för resenärer.

– Vår omställning till en elbilsflotta går i rekordfart, vilket innebär att vi behöver fler tillgängliga laddningsstolpar i Stockholmsregionen. De nyligen installerade laddningsstolparna i NK Parkaden ger oss möjligheten att öka vår tillgänglighet av elbilar i citykärnan. En satsning som inte bara gynnar miljön utan också våra resenärer, säger Niclas Roll på Taxi Stockholm.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.