Svenska Charge Amps köpt för 724 miljoner kronor

Pressbild. Charge Amps

Svenska Charge Amps som levererar lösningar för laddningar av elbilar förvärvas nu av det Wall Street-noterade kinesiska bolaget Naas Technology. Det till ett pris av 724 miljoner kronor.

Förvärvet kommer göra det möjligt för Charge Amps att påskynda sin pågående tillväxt och expansion, hoppas bolaget.

– Vi har under de senaste åren undersökt vad som är den bästa lösningen för företagets långsiktiga strategi och tillväxt. Vi tror att NaaS har expertisen och den finansiella styrkan att stödja Charge Amps tillväxtresa under samma varumärke i Europa med ett utökat produktutbud och resurser att påskynda företagets expansionsplaner, säger Olle Tholander, VD för Charge Amps.

– Vi är mycket glada att välkomna Charge Amps team och varumärke till NaaS-plattformen, vilket markerar en viktig internationell milstolpe för oss. Vi ser väldigt optimistiskt på framtiden för elbilsmarknaden i Europa och den laddningsinfrastruktur som det kommer innebära, säger Alex Wu, medgrundare, styrelseordförande, och CFO för NaaS Technology.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.