Suzuki och Toyota ska bygga liten elbil tillsammans

I början av året lade Suzuki fram en plan på fem elbilar som man ska lansera på den europeiska marknaden. Planen innehöll en bred repertoar av både större och mindre elbilar.

Nu kommer nya uppgifter om att Suzuki kommer att använda sig av sitt nära band till Toyota för att förverkliga sina planerade elbilar. Kopplingen kan verka naturligt, Toyota är nämligen den tredje största ägaren i Suzuki och har på senare tid påskyndat sina elektriferingsplaner.

För samarbetet pekas särskilt en mindre modell ut som kommer bygga på Toyotas elbilsplattform eTNGA. Modellen är riktad till både den inhemska marknaden i Japan, Indien och den europeiska marknaden där vi gillar små bilar. Tillsammans är planen att de två ska lansera varsin kompakt elbil till 2025.

Toyota har tidigare visat upp konceptet bZ Small som möjligtvis kan ge en föraning om vad det är för produkt som vi kan förvänta oss.

Suzuki lanserar ytterligare modell

Sedan tidigare har Suzuki dessutom presenterat ett första koncept i form av Suzuki eVX. Det är en modell som är snäppet större än den ryktade kompaktmodellen. EVX mäter 4,3 meter på längden och motsvarar dagens Suzuki S-Cross. Även lanseringen av denna är planerad till 2025.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.