Superlyx i fokus när Maybach EQS 680 har premiär

Mercedes lyxmärke Maybach ska lansera en elbil näst månad i anslutning till bilmässan i Shanghai. Nu visar Mercedes upp en första teaser, som i princip inte visar något överhuvudtaget. Bilen står under ett skynke.

Premiären kommer i alla fall att äga rum den 17 april. Namnet blir Maybach EQS 680. Mercedes har vid ett tidigare tillfälle visat upp elbilen som ett koncept. Genom det fick vi redan för två år sedan en hel del detaljer.

Maybach EQS 680 väntas erbjuda en räckvidd på runt 600 kilometer. Det blir fyrhjulsdrift, med fyra elmotorer som levererar uppåt 560 kW (750 hk) och en toppfart på 240 km/h.

Tidigare konceptbilder.

De tidigare konceptbilderna visar en interiör som inte är allt för otänkbar mot var Mercedes erbjuder idag. Här finns exempelvis den breda skärmen ”hyperscreen” som vi känner igen från Mercedes elbilar.

Konceptet Maybach EQS var fyrsitsigt något som sannolikt spiller över till produktionsmodellen. Och här sitter man bekvämt, men all den senaste lyxen och komforten man kan tänkas behöva.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.