BMW kör kommande elbilen BMW i5 från München till Arjeplog

Om några månader ska BMW visa upp sin nya elbil BMW i5. Just nu pågår de sista omfattande testerna inför premiären. Testerna har pågått under en längre tid. Sedan början på förra året har kamouflerade prototyper färdats tusentals kilometer.

Ett av de mer omfattande testerna är en riktig långresa, under riktiga förhållanden. BMW valde helt enkelt att köra bilarna från München till Arjeplog. En resa på 3000 kilometer.

Den resan och fler av testerna som BMW i5 har fått utstå kan du se i videon nedanför:

BMW berättar att man är speciellt nöjda med de omfattande vintertesterna som kunnat genomförs i norra Sverige på snö och is. De visar att helt eldrivna BMW i5 presterar minst lika bra som en konventionell bil med förbränningsmotor gör på is och snö.

Kommer som kombi

Klart är också att BMW i5 kommer att komma som en kombi. Touring-modellen har lansering under nästa år.

– Våra Touring-fans kommer att vara glada över att höra att en helelektrisk i5 Touring också kommer att finnas tillgänglig från våren 2024. Det är vårt unika försäljningsargument i detta segmentet, meddelade BMW-chefen Oliver Zipse tidigare under en mediekonferens.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.