Hyundai IONIQ 5 N har premiär i juli – prestanda och eldrift

Nu är Hyundais första helelektriska prestandabil på besök i Sverige. En tidig prototyp av Hyundai IONIQ 5 N testas nämligen just nu i Arjeplog med temperaturer ner till -30°.

På IONIQ 5 N har ingenjörer från Hyundai prestandadivision N optimerat den eleketriska drivlinan E-GMP som annars sitter i IONIQ 5. Man har skruvat på reglagen för att ge den maximal prestanda under alla tänkbara körförhållanden. Hyundai ger oss dock inga konkreta siffror idag.

Hyundai IONIQ 5 N är den första serieproducerade bilen från Hyundai N som får fyrhjulsdrift. Genom att ständigt optimera vridmomentet i den främre och bakre motorn ska IONIQ 5 N också ha fått särskilt bra kurvtagningsförmåga.

IONIQ 5 N kommer också få ett särskilt driftingläge för att maximera körglädjen. Det särskilda läget ska också lämpa sig för förstagångsförare.

Den globala lanseringen av IONIQ 5 N är planerad till juli i år. Först då kommer vi få reda på mer detaljer om modellen. Inför det kan vi nu kolla in den första teasern i filmen nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.