Volkswagen ID. 2all når storskalig produktion senare än väntat

Volkswagen ID. 2all.

Volkswagen uppges skjuta på den storskaliga volymproduktionen av sin kommande lågpris-elbil baserad på Volkswagen ID. 2all. Den kompakta elbilen var ursprungligen planerad för serieproduktion under 2025. Nu kommer det dröja till maj 2026, enligt de tyska tidningen Auto motor und sport.

Volkswagen förväntas fortfarande visa upp produktionsmodellen som är baserad på konceptet ID. 2all nästa år. Man kommer också påbörja en småskalig produktion. Den nya elbilen har fått ett riktpris på 25 000 euro och ska svara upp till efterfrågan på billigare elbilar.

Förseningen kan ge konkurrenterna ett större försprång. Stellantis-koncernen startar i år leveranserna av sin nya lågpris-elbil Citroen e-C3. Den ska kosta från 23 300 euro. Fler billigare modeller inom koncernportföljen är dessutom på gång.

Anledningen till att Volkswagen skjuter på den nya modellen är dystert nog konsekvensen av svagare Euro 7-regler. Europeiska biltillverkare hade förväntat sig att små bilar med förbränningsmotorer inte skulle vara lönsamma mot slutet av det här årtiondet, skriver Auto motor und sport.

Efter att EU lättat på reglerna kan biltillverkarna fortsätta tillverka även mindre fossilbilar utan kostsamma uppgraderingar som skulle göra dem olönsamma.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.