Startade taxibolag med elbilar – gjorde 50 miljoner resor på ett år

Det är inte bara i vår del av världen som elektrifieringen går snabbt framåt. Den pågår även i andra länder och nu uppmärksammar det vietnamesiska taxibolaget GSM hur de nått en stor milstolpe.

Taxi GSM, som står för Green and Smart Mobility och har uteslutande eldrivna taxibilar i sin fordonsflotta. Den första resan körde bolaget för ett år sedan den 13 april 2023. GSM har vuxit snabbt i Vietnam och taxiverksamheten hade vid årsskiftet tagit en marknadsandel på hela 18 procent i landet, med en närvaro i 36 städer och provinser.

Efter framgångarna med taxitjänsterna har man också startat en delningstjänst med elbilar och elmotorcyklar samt ett transportbolag som enbart kör elfordon. Nu på årsdagen uppmärksammar GSM en viktig milstolpe: Den 14 april passerade man 50 miljoner genomförda resor.

Genom ett nära samarbete med elbilstillverkaren VinFast har man dessutom startat plattformen Xanh SM där Vinfast-ägare kan hitta personer som vill samåka och dela på resekostnaderna.

– GSMs imponerande prestationer är ett bevis på både kundacceptans och engagemanget hos vårt pionjärteam. Tillsammans har de fört gröna transport- och leveranslösningar närmare alla, kommenterar Nguyen Van Thanh, VD på GSM.

Under förra hösten etablerade sig GSM också i Laos, och nio ytterligare länder är planerade innan slutet på 2025.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.