Snart skattefritt att ladda elbilen på jobbet

Snart kan du ladda din privata elbil skattefritt hos din arbetsgivare. Den slopade förmånsbeskattningen ska börja gälla från 1 juli 2023. Det uppger finansminister Elisabeth Svantesson för Aftonbladet.

Det är ett beslut som regeringen under ett sammanträde ska ha tagit under dagen. Föreslaget kommer nu gå vidare till lagrådet och riksdagen där det enligt regeringen finns majoritet för förslaget.

– Vi vill uppmuntra så många som möjligt att ställa om till klimatsmarta transporter, och det här är ett sätt. Då är det också klokt att ge incitament för att ha elbilar, och det här underlättar för att man ska kunna ta den till jobbet, säger Elisabeth Svantesson till tidningen.

Skattenlättnaden kommer att gälla i tre år från att den träder i kraft den 1 juli. Utöver att omfatta både personbilar och lätta lastbilar kommer den också inkludera eldrivna motorcyklar, mopeder och cyklar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.