Seat-chefen avslöjar nästa pusselbit till VW:s billiga elbilar

Seat ska nu investera 300 miljoner euro i att bygga en batterianläggningen i Martorell strax utanför Barcelona. Här ska man montera de battericeller som Volkswagen-bolaget PoweCo bygger i gigafabriken i Valencia.

– Byggandet kommer att börja inom de närmaste veckorna och planeras stå färdigt år 2025. Denna anläggning är grundläggande för vårt företag och kommer även att ge drivkraft för att få en andra plattform i Martorell, säger VD Wayne Griffiths.

Fabriken är en viktig pusselbit för Volkswagens-koncernens satsning på mindre och billigare elbilar. Batterierna kommer nämligen att sitta i bland annat Volkswagen ID. 2all som ska kosta från 25 000 euro. Den elbilen ska gå i produktion i Spanien 2025.

Bland andra kompakta elbilar på gång från koncernen finns Cupra Raval, en ytterligare liten elbil från Volkswagen samt en liten elbil från Skoda.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.