Volkswagen inleder bygget av ny batterifabrik i Valencia, Spanien

Volkswagen inleder nu bygget av sin andra gigafakbrik för produktion av battericeller till elbilsbatterier i Europa. Det är det egna bolaget PowerCo som tagit det första spadtaget i spanska Valencia.

Det dröjer dock ett par år innan Gigafactory Valencia står klar. Först 2026 räknar Volkswagen med att produktionen kommer starta. Då med en produktionskapacitet på 40 GWh per år. Det kan senare uttökas till 60 GWh.

Sedan tidigare har PowerCo inlett bygget av en likadan batterifabrik i tyska Salzgitter. För en vecka sedan avslöjade koncernen också att man kommer att bygga en fabrik Kanada.

Fabriken i Valencia blir särskilt viktig för koncernens satsningar på att bygga elbilar i Spanien. Här kommer koncernen bland annat att tillverka sina mindre och läge prissatta elbilar som Volkswagen ID. 2all men också Cupra Urban Rebel.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.