Så är Teslas nya Supercharger i Mantorp – Sveriges största laddstationen

I förra veckan öppnade Tesla sin 71:e Supercharger i Sverige. Det är dessutom Sveriges största publika station med snabbladdare. Jag besökte stationen i samband med invigningen, såg bandklippningen och fick också en liten genomgång av stationen.

Stationen har alltså 40 snabbladdare med en effekt på upp till 250 kW. På plats finns tio kraftskåp som dynamiskt fördelar effekten mellan laddarna. På så vis kräver stationen en lägre nätanslutning än vad man kan förvänta sig. Kolla in inslaget i videon ovanför!

I omgivningarna finns också den populära och vältrafikerad Ionity-stationen med sex stycken 300 kW-snabbladdare samt en relativt ny anläggning från Nio som har fyra stycken 180 kW-snabbladdare och en station för batteribyten.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.