Minis nya elbil med en rejäl boost i räckvidd

Mini visar nu upp den nya designen på nästa generation Mini Cooper SE. Elbilen har mognat och har nu betydligt fler attribut förknippade med just en elbil. En tydlig markering är de numera infällda dörrhantagen som minskar luftmotståndet.

Framtill är ändringarna små. Mini har valt att tona ner grillen som det finns tydliga spår av på den nuvarande Mini Cooper SE. Kvar är bara den enkla inramningen som har hängt med länge på Minis modeller.

Den största förändringen ser vi kanske ändå bak på bilen. De ikoniska ovala bakljusen lägger Mini på hyllan. Istället ser vi en ny trekantig form på bakljusen som numera också är LED-baserade.

Allt som allt har designen blivit mer enkel och ren – och lyfter tydligare fram Mini som en modernare elbil.

Nya Mini Cooper SE kommer att få en rejäl räckviddsboost. Modellen kommer med två val av batteristorlek – antingen 40 eller 58 kWh. Det större batteriet ska erbjuda en räckvidd på upp till 400 kilometer, nästan dubbelt upp mot första generationen eldrivna Cooper SE. Modellen blir också framhjulsdriven och får en kraftigare motor som ska leverera 215 hk (160 kW). I görningen finns också en kraftfullare JCW-variant med hela 250 hästkrafter.

Under de senaste veckorna har också en kamouflerad prototyp synts till i Sverige. Uppdaterade Mini är den första gemensamma modellen mellan BMW och Great Wall Motors som numera utvecklar Mini tillsammans. Det innebär att släktskapet med Ora är ganska nära.

Lanseringen är planerad till maj 2024.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.