Små elbilar kommer vara lönsamma säger VW-chefen Thomas Schäfer

Volkswagen ID. 2all.

Om två år kommer Volkswagens kompakta elbil Volkswagen ID.2. Den tillhör en ny generation billigare elbilar och dessutom ska den göra Volkswagen ”folklig igen”. Konceptet hade premiär förra månaden och i Tyskland ska modellen kosta från 25 000 euro.

I en intervju med tyska Automobilwoche pratar Thomas Schäfer om lönsamhet kring små och framförallt billigare elbilar.

– Vi kan inte ha marginaler under sex procent. Med den skala vi har med fyra modeller från tre märken, två från Volkswagen, en från Cupra och en från Skoda kan jag garantera att vi klarar det. Vi är ingen välgörenhetsorganisation. Vi tänker tjäna pengar, säger Thomas i intervjun.

Den minsta av modellerna i serien kommer vara just Volkswagen ID.2. Det är bara den modellen som kommer ha ett riktpris under 25 000 euro. Senare kommer också en kompakt modell av SUV-typ från Volkswagen tillsammans med en motsvarande liten SUV från Skoda. De modellerna kommer att få ett högre pris.

Konceptet Cupra Urban Rebel.

Detsamma gäller Cupra Urban Rebel som är Cupras motsvarighet till ID.2 Även den kommer få ett högre pris.

Volymmässigt siktar Volkswagen på att initialt tillverka minst 100 000 bilar av de mindre modellerna. Fabrikerna är utformade för att klara 150 000 bilar, med möjlighet att skala upp till 300 000 bilar.

– Vi tillverkar inte bilar (volymer) under 100 000, förtydligar Thomas och tillägger: Batterikapaciteten kommer att vara den avgörande faktorn i uppstarten.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.