Eldrivna Mini Aceman är ute och snurrar i öknen

Minis nästa elbil som går under arbetsnamnet Aceman kommer bli 4 075 mm lång, ha en bredd på 1 754 mm och en höjd på 1 495 mm. Storleksmässigt kommer den placera sig mellan Cooper och Countryman. Det blir märkets tredje eldrivna modell men den första som enbart erbjuds med eldrift.

Nyss var Aceman ute och snurrade i den arktiska vintern. Nu har testbilarna lämnat polcirkeln för att istället inför lanseringen genomgå de sista testerna i starkt solljus och hetta i den varma öknen.

Förutom att sätta den elektriska drivlinan på prov, testa körkomforten på ökenunderlaget testar teamet också luftkonditioneringen, laddningen och kylningen av batteriet, driv- och styrenheterna intensivt. Det i temperaturer som når upp till 50°C.

– Den helelektriska Mini Aceman öppnar nya möjligheter för kunder som vill ha en mindre crossover än vår framgångsrika Mini Countryman. Den konsekventa elektrifieringen av vår produktportfölj ger ett tydligt uttalande om Mini-varumärkets framtid, säger Stefanie Wurst, chef för MINI.

Mini Aceman har premiär senare i år. Så värst mycket om den vet vi inte, förutom den specifika detajen att batteriet är på 54,2 kWh. Ett kort överhäng ska maximera utrymmet i bilen, med plats för fem personer och gott om väskor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.