Så mycket kommer Polestar 4 att kosta – blir mindre och billigare än Polestar 3

I höst lanserar Polestar sin nya suv Polestar 3. Det blir en stor suv som ska kosta någonstans runt miljonen. Det avslöjade företagets VD Thomas Ingenlath nyligen i samband med en kongress.

Brittiska tidningen Car Magazine som fått en pratstund med Thomas Ingenlath kan nu också avslöja priset på nästa modell. Det rör sig också om en suv, som kommer få namnet Polestar 4.

Polestar 4 kommer bli betydligt mindre än Polestar 3. Den kommer också få ett betydligt lägre pris. Den planerade lanseringen är satt till 2023.

– Den blir något mindre, men den kommer inte att kompromissa med interiörutrymmen. Den här bilen blir något mer marknära och får en coupélik taklinje, berättar Polestar, säger Thomas i intervjun.

– Polestar 4 kommer verkligen föra storhet till märket och kommer placera sig i ett segment som så småningom kommer att starta runt €55 000 (580 000 kronor). Dit vill vi nå någon gång med Polestar 4, avslutar Thomas.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.