Skoda visar framtidens interiör med Vision 7S med plats för sju personer

Genom det eldrivna konceptet VISION 7S vill Skoda illustrera hur interiören på märkets elbilar kan se ut i framtiden. Idag delar Skoda med sig av en första skissbild på konceptet.

Det vi ser är en minimalistisk interiör med gott om plats för upp till sju personer fördelade över tre stolsrader. Skoda har också integrerat en barnstol i mittkonsolen. ”En av de säkraste platserna i bilen”, menar Skoda.

Interiördesignen i den nya konceptbilen VISION 7S beskriver Skoda som ”en symmetrisk omslutande design”. I fokus fram sitter en bred instrumentbräda som sträcker sig hela vägen ut till dörrsidorna vilket ska ge en känsla av rymd.

Stolarnas ryggstöd har hållare för telefoner och och andra multimediaenheter. Dessutom finns stora rymliga förvaringsfack i stolarna.

Stämningsbelysning ska framhäva olika delar av interiören, inklusive laddningsstatus, och ska ge en funktionell belysning när du stiger i och ur bilen. Dörrpanelerna har också interaktiva haptiska och visuella element.

– Det nya formspråket är minimalistiskt, funktionellt och autentiskt. I framtiden kommer vi att fortsätta fokusera på Skoda traditionella styrkor, såsom generöst med utrymme, enkel användbarhet och hög funktionalitet, säger Oliver Stefani, chefsdesigner på Skoda.

– Med vårt nya formspråk tar vi nästa steg och lägger ännu större vikt vid kundupplevelsen. Den stora kreativiteten hos våra designers och ingenjörer demonstreras genom rörliga interiörelement och nyutvecklade Simply Clever-funktioner som en integrerad barnstol, avslutar Oliver Stefani.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.