Opels eldrivna personlastare Zafira och Combo uppdaterade

Opel Zafira Electric.

Stellantis-koncernen fortsätter att presentera uppdaterade versioner av sina eldrivna minibussar och det inkluderar också Opel Zafira Electric och Opel Combo Electric. Combo får nu en räckvidd på upp till 330 kilometer och Zafira 350 kilometer. Båda modellerna har en motor på 100 kW (136 hk).

Plats för nio personer

Opel Zafira Electric.

Zafira är den rymligaste personlastaren av de två modellerna och erbjuds i två längder på 4,98 meter och 5,33 meter, och rymmer upp till nio personer. Sätena kan placeras i olika kombinationer för att anpassas efter en rad olika verksamheter eller behov. Bagaget lastar upp till 3000 till 4900 liter beroende på stolskonfiguration.

Zafira kan konfigureras för olika ändamål.

Modellen kommer Opel erbjuda med två olika batteristorlekar. Antingen 50 eller 75 kWh där det större batteriet ger en räckvidd på 360 kilometer (WLTP). Snabbladdning är möjlig med upp till 100 kW och att ladda batteriet upp till 80 procent tar 38 minuter med det lilla batteriet och 45 minuter med det stora.

Plats för sju personer

Opel Combo Electric.

Opel Combo Electric beskriver Opel som den optimala modellen för familjen med plats för upp till sju personer. Modellen har gott om förvaringsutrymmen och ett bagage som kan lasta upp till 4000 liter beroende på hur de individuellt skjutbara sätena placeras.

Combo erbjuds med ett batteri på 50 kWh och en räckvidd på upp till 330 kilometer (WLTP). Snabbladdning är möjlig med upp till 100 kW och att ladda upp till 80 procent ska ta en halvtimme.

Som standard har båda modellerna en ombordladdare på 11 kW för AC-laddning.

– Vår nya Opel Combo Electric och nya Opel Zafira Electric är de ideala passagerarbilarna för familjens vardagsbehov och för företag. Med klassledande teknologi, liksom ultramodern design och en otrolig rymlighet är det här nästa steg för Opel mot en elektrisk framtid. Därför erbjuder vi nu våra elektriska modeller mer räckvidd än tidigare, säger Martin Ling, Brand Manager på Opel Sverige.

Båda modellerna kommer att lanseras i Sverige under 2024. Opel har ännu inte kommunicerat de svenska priserna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.