Så klarade tre nya kinesiska elbilar Euro NCAP:s krocktester

Euro NCAP har idag släppt resultatet från tre nya krocktester. Det är de tre kinesiska elbilarna BYD Seal, BYD Dolphin och Xpeng P7 som satts på prov. Tre högst aktuella modeller på den svenska marknaden med leveranser som nyligen börjat, eller snart ska börja.

Resultatet är ett tydligt tecken på att de kinesiska biltillverkarna kommit långt. Alla tre bilar fick Euro NCAP:s högsta betyg. Krockskyddet för både vuxna och barn är bra, och dessutom kommer bilarna välutrustade med säkerhetstekniker som imponerar på organisationen.

– Konkurrensen mellan biltillverkarna är drivkraften bakom Euro NCAP:s framgångar. Ingen tillverkare har råd att stå på efterkälken när det kommer till säkerhet, och detta är motivationen till innovation. De nya kinesiska märkena har kommit igång och inser att europeiska bilköpare inte kommer att kompromissa med säkerheten, säger Michiel van Ratingen, generalsekreterare för Euro NCAP.

BYD Dolphin är den minsta av de tre provade bilarna och är högst aktuell i Sverige då den i början av vecka fick en svensk prislapp. Det blev fem stjärnor i betyg, där delresultatet för skydd av vuxna blev 89%, skydd av barn blev 87%, skydd av oskyddade trafikanter landade på 85% och förarassistanssystem fick 79%.

Aktuell med en stundande lansering i Sverige är också sedanen BYD Seal. Även denna fick fem stjärnor. Delmomentet skydd av vuxna gav 89%, skydd av barn 87%, oskyddade trafikanter 82% och förarassistanssystemen 76%

Den tredje modellen som Euro NCAP satte på prov i denna omgången tester var Xpeng P7 som hade svensk leveransstart i somras. Även här blev betyget fem stjärnor. Skydd av vuxna gav 87%, skydd av barn 81%, skydd av oskyddade trafikanter 81% och förarassistanssystemen fick 78%.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.