Detta är eldrivna nytolkningen av ikoniska Mazda MX-5

Mazda Iconic SP.

Mazda föreställer sig framtidens sportiga elbil genom premiären av den nya konceptbilen Mazda Iconic SP. Modellen blir som sagt eldriven, men får också en ny typ av wankelmotor som ska kunna öppna upp för andra alternativa drivmedel.

Designen hämtar delvis inspiration från senaste generationen Mazda MX-5 men är också en blick framåt. Konceptet sticker ut med en särskilt låg tyngdpunkt som bidrar till att förfina köregenskaperna.

”En hyllning till alla som älskar att köra bil”, skriver Mazda kort. Drivlinan levererar 370 hästkrafter och bilen väger endast 1450 kg. Den låga fronten har gjorts möjlig genom att Mazda placerat den nya motorn i mitten av bilen.

Iconic SP får en enkel och elegant interiör.

– Vi älskar MX-5, och världen älskar MX-5. I en tid av elektrifiering är vi fast beslutna att bevara den körglädje som MX-5 representerar. Mazda Iconic SP är med sin nyutvecklade elektriska drivlina kombinerad med en två-skivig Wankelmotor en drömlösning. En dröm som vi kommer att arbeta hårt för att lansera, sa Mazdas VD Masahiro Moro under avtäckningen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.