Rivian R2 kommer till Sverige 2027

Rivian R2 med takbox.

Rivian tycks nu ha satt siktet på Sverige, i dagarna släpptes en svensk förenklad version av företagets hemsida på svenska. Där frontar företaget de kommande elbilarna Rivian R2 och R3.

Rivian avslöjar också att just Rivian R2 kommer att komma till Sverige 2027. Detta är märkets kommande volymmodell som presenterades tidigare i år och placerar sig i samma segment som exempelvis de andra två amerikanska rivalerna Tesla Model Y och Ford Mustang Mach-E.

Rivian talade i samband med premiären om räckvidder som överstiger 500 kilometer, och snabbladdning från 10 till 80 procent på under 30 minuter. I USA är riktpriset satt till 45 000 dollar.

Den andra modellen som Rivian visar upp är den kompakta elbilen Rivian R3 som har lanseringen efter att R2 kommit ut på marknaden.

Rivian har redan på sätt och vis redan en närvaro i Sverige. Det genom att man köpt upp det Lund-baserade bolaget Iternio som ligger bakom A Better Route Planner. Hit söker Rivian för tillfället personal med placering i Lund.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.