Elon Musk: Reuters ljuger om att Tesla ska skrota Tesla Model 2

Som en blixt från en klarblå himmel uppger nyhetsbyrån Reuters i en exklusiv rapport att Tesla beslutat att skrota sina planer på en billig elbil för massmarknaden. Reuters citerar tre källor i sin rapport. Den billigare elbilen har av media dubbats till Tesla Model 2 och väntades kosta runt 25 000 dollar.

Anledningen påstås vara den allt tuffare konkurrensen med billigare elbilar från Kina. Istället ska Tesla nu sikta på robottaxis, enligt källorna. Reuters uppger att man sökt Tesla för en kommentar, utan något svar.

Elon Musk dementerar

På plattformen X har däremot Elon Musk gått igång på alla cylindrar, något som pekar på att det antagligen inte ligger någon sanning bakom Reuters rapportering. På ett inlägg om uppgifterna svarar Elon Musk:

– Reuters ljuger (igen).

En användare på plattformen skriver: ”Reuters ljuger för att Reuters dör”, varpå Elon Musk svarar med ett eko ”Reuters är döende”!

– Reuters är ett skämt till organisation, tillägger Elon i ett andra inlägg.

Det finns alltså ingen substans bakom påståendet.

Utvecklingen är i full gång

Så nyligen som i slutet på förra året delade Elon Musk med sig av några detaljer kring arbetet:

– Uppenbarligen jobbar vi på ett billigare fordon som kommer att tillverkas i mycket högre volymer. Vi är också ganska långt framme i det arbetet. Jag granskar planerna för den produktionslinjen varje vecka. Jag tror att den modellen kommer att stå för en revolutionen inom biltillverkningen, sa Elon Musk i en intervju i december.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.