Teslas robottaxi presenteras den 8 augusti

Tidigt koncept på robottaxi från the The Boring Company – Teslas tunnelborrningsföretag.

Tesla arbetar på en robottaxi. En självkörande bil som ska kunna transportera människor från punkt A till B, får man anta. Idag avslöjar Elon Musk kort på plattformen X att avtäckningen kommer att ske den 8 augusti i år. Det utan att lämna några mer utförligare detaljer.

För två år sedan pratade Elon Musk om produkten i ett aktieägarmöte. Han beskrev den då som ”en dedikerad robottaxi som är mycket optimerad för autonomi” och sa att det blir ett fordon utan ratt eller pedaler. Då hoppades Elon på att ha igång en volymproduktion till 2024, så blir det nog däremot inte.

– Jag tror det kommer bidra gigantiskt till Teslas tillväxt. Och det finns ett antal innovationer runt det som jag tycker är ganska spännande, tillade Elon vid mötet.

Hur robottaxin kommer att se ut är oklart. Tidigare har Elon Musk tunnelborrningsföretag The Boring Company visat upp ett koncept på en sådan. Det är bilden överst i denna artikeln.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.