Elon Musk droppar detaljer om en billigare Tesla med tillverkning i Texas

Idag står Tesla Model Y och Model 3 för märkets högvolymssegment. Det är de två lägst prissatta modellerna från Tesla, men planerna framåt inkluderar också en ännu billigare modell som ska produceras i ännu högre volymer.

I en ny intervju med fordonsingenjören Sandy Munro berättar nu Teslas VD Elon Musk mer om detaljerna efter att han fick frågan om hur det går med 25 000 dolllars-Teslan.

– Uppenbarligen jobbar vi på ett billigare fordon som kommer att tillverkas i mycket högre volymer. Vi är också ganska långt framme i det arbetet. Jag granskar planerna för den produktionslinjen varje vecka. Jag tror att den modellen kommer att stå för en revolutionen inom biltillverkningen, säger Elon Musk.

Tidigare i våras beskrev Tesla en ”unboxed”-metod och det är den nya tillverkningsprocessen som Elon Musk syftar på. Istället för att personal arbetar på en kaross som åker genom produktionen kommer Tesla att tillverka varje bil i flera mindre ”byggklossar” som sedan kan sättas ihop på slutet. På så vis kan fler människor och robotar arbete på samma bil samtidigt. Något som ska snabba upp produktionen.

– Det som är mest intressant här är det här är produktionssystemet, det är en produktionsteknik som ligger långt före någon bilfabrik på planeten, fortsätter Elon.

Elon Musk berättar också att det blir Teslas fabrik i Texas som kommer att bli den första anläggningen som kommer att använda den nya metoden för att bygga den billigare Teslan. Efter det kommer fabriken som just nu är under uppbyggnad i Mexiko att ha en produktion som är baserad på samma metoden.

– Det kommer ta för lång tid att få klart fabriken i Mexiko, tillade Elon.

Han fortsatte sedan med att berätta att även Berlin kommer att kunna bygga en billigare modell på sikt. Elon kunde dock inte dela några detaljer om produktionsvolymer eller datum för denna nästa generationen elbil eftersom han inte får kommentera Teslas siffror utanför tiderna för resultatrapporterna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.