Chrysler-chefen: ”Vi är de enda som kan gå om Tesla”

Pressbild: Chrysler

Tesla är numera måttstocken och förebilden för många traditionella biltillverkare som börjat skifta om till att börja producera elbilar. Det är helt enkelt Tesla man vill komma ikapp.

Många VD:ar hos de stora biltillverkarna har officiellt gått ut med att de planerar att passera Tesla – och också i vissa fall gett tidsramar för när det kommer att ske. För Volkswagen-koncernens del kan det till exempelvis ske 2025.

Nu ansluter sig amerikanska biltillverkaren Chrysler till kampen om att offentligt vilja köra om Tesla. VD Christine Feuell är ordentligt kaxig – hon menar att Chrysler är den enda biltillverkaren som har potential att gå om Tesla.

– Alla går efter Tesla men jag tror att Chrysler är det enda märket som har förmågan att göra det. Det eftersom vi kommer vara hyperfokuserade på ett helt elektriskt sortiment, sa Christine Feuell i samband med bilmässan i Detroit.

Hon refererar sedan till Chryslers elbilskoncept Airflow:

– Den är väldigt aero och modern med genomtänkt teknik som hjälper till att göra körupplevelsen enklare, bättre och säkrare. Och jag tror att vi har en riktig chans att ta oss an Tesla, förklarar Christine Feuell.

Chrysler Airflow ska ge en föraning om märkets första elbil som kommer 2025. Den ska erbjuda en räckvidd på runt 550 till 650 kilometer. Teknikmässigt ska elbilen vara särskilt orienterad med fokus på att kunna uppgraderas och bli bättre genom mjukvarauppdateringar. Läs mer om konceptet här.

Från 2028 ska Chrysler enbart erbjuda helt eldrivna modeller i sitt utbud.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.