Premiär: Peugeot e-2008 får mycket bättre räckvidd och prestanda

Nu uppdateras Peugeot e-2008 och det inkluderar dels små visuella uppgraderingar till utseendet, men framför allt betydande förbättringar till den elektriska drivlinan. E-2008 får en räckvidds- och prestandaboost.

Tekniken är plockade från den nyligen presenterade elkombin Peugeot e-308. Den nya motor ökar effekten med 15 procent från 100 kW (136 hk) till 115 kW (156 hk). Samtidigt har elbilen fått ett nytt större batteri som ökar kapaciteten från 50 till 54 kWh. Det ger i sin tur en ökad räckvidd från tidigare 354 km till 406 km enligt WLTP.

Laddeffekten är fortsatt oförändrad. Här är det maximalt 100 kW vid DC-snabbladdning som gäller vilket innebär att det tar runt 30 minuter att ladda från 20 till 80 procent. Som standard sitter en enfas 7,4 kW AC-ombordladdare, men en 11 kW 3-fas finns som tillval för snabbare hemmaladdning.

Exteriört har Peugeot gjort en mindre facelift på fronten vilket också inkluderar en ny ljussignatur som harmoniserar med märkets senaste elbilar. Även ljussignaturen bak har uppdaterats. Man introducerar också nya färger och nya fälgar samt bättre kameror för parkeringsassistansen.

Interiört är ändringarna också små. Peugeot erbjuder bland annat nya textiler till stolarna, fler USB-uttag och trådlös mobilladdning. Dessutom lyfter man fram en ny design för instrumentklustret och numera är också 10-tumsdisplayen till infotainmentsystemet standard på alla utrustningsnivåer.

Några nya priser för den uppdaterade varianten är inte klara. Den tidigare generationen Peugeot e-2008 kostar från 499 000 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.