Kia EV9 ska leda Kia in i en era av mjukvarudefinierade fordon

Med Kia EV9 kommer den sydkoreanska biltillverkaren introducera en ny era av mjukvarudefinierade fordon. Det innebär att Kia i en större omfattning kommer att satsa på OTA-uppdateringar, men också erbjuda möjligheten att i efterhand låta kunden köpa till tillval genom mjukvara.

Till skillnad från tidigare modeller kan Kia EV9 också göra uppdateringar till mer än bara kärnkomponenter i bilen. Genom uppgraderingar kan Kia erbjuda helt ny funktionalitet on- demand. Det kan inkludera allt från säkerhet, uppkopplade tjänster, bekvämlighetsfunktioner och körprestanda.

Nya funktioner kommer bli möjliga att erbjuda genom Kia Connect Store. Som konkreta exempel nämner Kia olika nivåer av självkörning, parkeringsassistans eller enklare funktionalitet som personliga ljus- och ljudsättningar.

Andra funktioner som nämns är underhållningstjänster som filmer eller spel men också arbetsverktyg som videokonferenstjänster.

Kia EV9 hade premiär i slutet av mars och målet är att starta försäljningen efter sommaren i Sverige. Bilen är Kias nya flaggskepp med plats för upp till sju personer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.