Premiär för Polestar 3 i oktober – byggd som elbil helt från grunden

Vi vet förhållandevis lite om Polestars kommande eldrivna SUV – men under det senaste året har Polestar delat med sig av i alla fall ett par detaljer.

Vi vet att Polestar 3 är en av tre kommande elbilar som Polestar kommer att introducera i sin portfölj fram till 2024. Polestar 3 blir den större av dessa modellerna. Premiären kommer att ske i oktober.

Polestar kommer att tillverka 3 både i USA och i Kina. Produktionen i USA är sannolikt i första hand avsedd endast för den amerikanska marknaden.

– När jag för första gången presenterade Polestars vision här i USA fick vi en fantastiskt fin respons och det gör mig stolt att vi nu skall bygga vår första SUV i South Carolina. Från och med nu är USA inte längre en exportmarknad utan en hemmamarknad, sa Thomas Ingenlath förra året.

Polestar 3 kommer vara den första elbilen inom Volvo Cars som helt har designats från grunden för att vara en elbil. Den kommer också vara fullt uppkopplad, och har precis som Polestar 2 Googles infotainmentsystem Android Auto.

Polestar har också, utan att gå in på närmare detaljer, sagt att 3 kommer få ”avancerade och säkerhetsfokuserade autonoma körfunktioner”.

SUV med prestanda

I en intervju under förra hösten ska Thomas också ha avslöjat att 3 kommer erbjuda rejält med prestanda. Precis vad man kan förvänta sig av en bil från Polestar. Den kommer både i ett Single Motor- och Dual Motor-utförande.

Den sluttande aerodynamiska taklinjen ska förstärka Polestars sportigare ambitioner. Den sportiga definitionen gör att Polestar 3 som högst kommer bli femsittsig. Till skillnad från Volvo Cars framtida större elbilar som kommer erbjuda en tredje stolsrad. Det framkom i samma intervju.

– Vi tror att vår framtida tillväxt kommer att accelerera ytterligare tack vare att vi går in på den lukrativa SUV-marknaden senare i år när det blir världspremiär för den efterlängtade elektriska prestanda-SUV:en Polestar 3 i oktober. Polestar 3, som ska tillverkas i USA och Kina, kommer att skilja sig från andra SUV:ar och stärka vår tillväxt på vägen mot nästa fas, sa Thomas Ingenlath i samband med Polerstars senast resultrapport.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.