Polestar in på börsen: Lanserar tre nya elbilar fram till 2024

Under måndagen kunde Polestar berätta att man introduceras på amerikanska Nasdaq-börsen i New York. Noteringen sker via ett spac-bolag och Polestar får ett värde på 175 miljarder kronor, enligt SR.

I samband med pressreleasen med tillkännagivet berättar Polestar också mer om planerna framåt. Inom de kommande åren planerar Polestar att lansera tre nya elbilar.

Idag finns Polestar, med elbilen Polestar 2 i spetsen på 14 marknader. Planen framåt är att expandera till 30 marknader under 2023. Det kommer bland annat ske genom nya modeller. Målsättningen är att erbjuda ytterligare tre premium-elbilar till 2024.

Den första kommer redan nästa år i form av en suv som får namnet Polestar 3. Polestars VD Thomas Ingenlath har tidigare berättat lite kort om modellen.

Han lovade då rejält med prestanda helt vad man kan förvänta sig av en bil från Polestar. Den kommer erbjudas både med Single- och Dual Motor-alternativ. I en kommentar särskilde han den från kommande eldrivna Volvo XC90 som ska gå att få med tre stolsrader. Polestar 3 får endast två stolsrader:

– Det ger oss möjligheten att betona utrymmet mellan första och andra raden, vilket verkligen ger den andra raden en lyxig känsla, avslutar Thomas.

Vilka de andra två modellerna är idag vet vi inte. Tidigare har Polestar sagt att man kommer att förverkliga konceptet Polestar Precept i någon form. Om Precept mynnar ut i en av de tre nya modellerna återstår att se.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.