Thomas Ingenlath lättar (lite) på skynket kring Polestar 3

I slutet av 2022 lanserar Polestar sin andra elbil – elbilen Polestar 3. Den nya modellen kommer i skepnaden av en suv och ska byggas i USA och Kina.

Hittills har vi endast fått se en bild av den kommande elbilen, och det är den ovanför. Tidningen Car & Driver intervjuar Polestars Vd Thomas Ingenlath som lättar något på skynket kring den kommande elbil.

Där framkommer en del nya detaljer. I intervjun säkerställer Thomas att Polestar 3 kommer med rejält med prestanda helt enligt vad man kan förvänta sig av en Polestar. Med det kommer valmöjligheten att välja mellan Single- och Dual Motor-alternativ.

Polestar 3 kommer också få en sluttande aerodynamisk taklinje. Trots sin storlek så kommer modellen inte med tre sittrader. Något som kommer särskilja den från kommande eldrivna Volvo XC90. Den tredje stolsraden hade inte funkat under den slutande taklinjen framgår det av intervjun.

– Det ger oss möjligheten att betona utrymmet mellan första och andra raden, vilket verkligen ger den andra raden en lyxig känsla, avslutar Thomas.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.