Polestar öppnat unikt Snow Space i finska Rovaniemi

Polestar har öppnat en pop-up-butik gjord av snö och is vid polcirkeln i Rovaniemi, Finland. Byggnaden går i en skandinavisk minimalistisk stil och är inspirerad av Polestars huvudkontor i Göteborg.

Utrymmet som Polestar döpt till Snow Space kommer hålla öppet till den 26 februari. Här kommer man visa upp Polestar 2 tillsammans med is-skulpturer föreställandes bildelar skapade av lokala konstnärer.

Tanken bakom hela projektet är också att lyfta fram hållbar och ansvarsfull design i samarbete med Arctic Design Week i Rovaniemi.

Byggnaden ritades av Polestars arkitekter och byggdes av finska Frozen Innovation som har 15 års erfarenheter av att bygga större installationer i is och snö.

Omkring 3 000 kubikmeter snö togs in från det närliggande skidområdet Ounasvaara för att skapa byggnaden. Under byggarbetet användes elektriska lastbilar för att transportera snö och andra byggmaterial för att minimera utsläppen.

När butiken stänger i slutet av februari kommer snön fraktas tillbaka till skidbackarna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.