Polestar ökade med 50 procent och siktar på högre marginaler under resten av 2023

Under tredje kvartalet i år levererade Polestar 13 900 bilar. Det ger en tillväxt på 50 procent jämfört med samma period förra året. Under årets första nio månader har Polestar nu levererat 41 700 fordon, en ökning med 37 procent på årsbasis.

Under årets sista kvartal startar Polestar 4-leveranser i Kina. Med hjälp av den nya modellen och uppdaterade Polestar 2 siktar Polestar på att leverera 60 000 och 70 000 bilar i år.

Försäljningen av den högre prissatta och uppgraderade Polestar 2 har bidragit till att förbättra Polestars marginalet. Framför sig ser man fortsatt högre marginaler.

– Vi har levererat ett starkt kvartal och förväntar oss högre marginaler under resten av året, då vi fortsätter att prioritera lönsamhet framför volym i vår verksamhet, kommenterar Thomas Ingenlath, Polestars VD.

– Vi kommer snart att ha ett utbud av tre distinkta modeller, inklusive två lyxiga SUV:ar, som var och en riktar sig till ett exklusivt lyxbilssegment. I och med detta går Polestar in i en spännande ny period, tillägger Thomas Ingenlath.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.