Polestar lanserar egen smartphone med Polestar 4

OBS! Bilden är ett montage.

I december startar de första leveranserna av Polestar 4 i Kina. I samband med det planerar Polestar också att lansera en egen smartphone. Det avslöjar VD Thomas Ingenlath för CNBC.

Lanseringen av en smartphone ska stärka Polestars position som ett märke som fokuserar på teknik. Telefonen kommer från ett samarbetet med kinesiska smartphonetillverkaren Xingji Meizu. Ett bolag som ägs av Polestars ägare Geely.

För Polestar handlar det om att tydligare och bättre länka samman två världar. Användaren ska kunna gå från att titta på sin telefon, sedan sätta sig i bilen och ha samma vyer som de precis lämnade bakom sig när de la telefonen i fickan.

Med en egen smartphone kan Polestar skapa en helhetsupplevelse, med programvara, appar, tjänster och funktioner nära sammanflätande med bilen.

– När du har en möjlighet att länka samman dessa två världar, utan några gränser … då kan du verkligen få en sömlös övergång, berättar Thomas Ingenlath för CNBC.

Polestar 4 kommer också till Europa med säljstart nästa år. Men om Polestar planerar att också lansera en telefon här framkommer inte.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.