Polestar 4 bekräftad för lansering 2023 – en eldriven SUV av coupémodell

Polestar ska lansera en ny elbil varje år under de kommande åren. I oktober premiärvisade Polestar nya prestandasuven Polestar 3. Efter det följer nästa elbil i form av Polestar 4.

Under fredagen höll Polestar sin första kvartalsrapport efter introduktionen på Nasdaq-börsen i somras. Där bekräftade Polestar återigen att planerna på Polestar 4 håller.

– Det kommer att vara en del av vårt 2023-program att lansera bilen åtminstone där den kommer att gå ut på marknaden först. Vi har situationen där utvecklingen av Polestar 4 är på rätt spår, mycket långt framskridet, säger Thomas Ingenlath under frågestunden efter rapporten.

– Ett litet förtydligande här kanske. Våra R&D-resurser här är utspridda, med Polestar 4 som har ett helt annat team som jobbar på den. Det säkerställer ett mycket starkt fokus från den sidan [av teamet] på utvecklingen och de är därför faktiskt på rätt spår. Vi kommer verkligen att förbereda oss för att lansera den här bilen under 2023, fortsätter Thomas.

Vad begreppet lansering inbegriper är inte helt tydligt. Thomas får en följdfråga om ett förtydligande:

– För att följa upp vad du sa tidigare om Polestar 4. Sa du att vi både ser avtäckningen och produktionsstarten, eller bekräftade du bara att den kommer att presenteras nästa år, frågar frågeställaren.

– Vi kommer att lansera bilen och det är inte… jag pratar inte bara om att vi ska presentera bilens design. Det blir starten på lanseringen som inkluderar de industriella milstolparna som vi kommer att nå längs vägen under 2023, svarar Thomas avslutningsvis.

I officiella sammanhang kring Polestar 4 beskriver Polestar elbilen som en mindre SUV av coupémodell, med planerad lansering 2023.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.