Polestar når sina mål för 2021 – kommer växa med Polestar 3, 4 och 5

Pressbild: Polestar

Inför 2021 satte den nya elbilstillverkaren Polestar upp målet att sälja 29 000 bilar under året. Något som man också klarade, berättar Polestar glädjande i ett pressutskick. Det motsvarar en ökning med 185 procent mot året innan.

Under året ökade man också sin globala närvaro från 10 till 19 marknader. Framåt kommer den expansionen att öka. Dessutom mer än fördubblade man antalet fysiska återförsäljarplatser till 100 stycken världen över under 2021. Målet under 2022 är att öka antalet återförsäljare till 150 platser.

– Det är en enormt spännande tid för varumärket Polestar med nya marknader och modeller som kommer att stötta de ambitiösa tillväxtplaner vi har gett oss själva, säger Thomas Ingenlath, Polestars VD.

Under 2022 ska Polestar bland annat också etablera sig i Spanien, Portugal, Irland och i delar av Mellanöstern. Till slutet av 2023 är målet att finnas på 30 marknader.

Växer med tre nya elbilar

Polestar 3

Polestar ska fortsätta växa. Utöver att expandera till fler marknader kommer man också att utöka produktportföljen under de kommande åren. Det blir tre nya modeller.

Nästa modell är en prestanda-SUV som får namnet Polestar 3. Den kommer Polestar att lansera under detta året. Polestar 3 blir den första modellen från Polestar att tillverkas i USA.

Året efter det följer Polestar 4 som är en mindre SUV av coupémodell. År 2024 planerar Polestar att lansera Polestar 5. Den beskriver man som en fyradörrars prestanda-GT som är baserad på konceptet Polestar Precept.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.