Polestar bekämpar klimatförnekare på X med ny bot inför klimattoppmötet COP28

Polestar tar sig an uppgifter att bekämpa falsk och felaktig information om klimatförändringar inom fordonsindustrin i sociala medier. Genom en specialbyggd bot på plattformen X bemöter och avslöjar botten de vanligaste felaktigheterna som sprids på plattformen.

Initiativet är ett motdrag till den ökning av ”klimatförnekande botar” som sprider falsk information om elektrifieringen och klimatarbetet. FN har tidigare i en rapport varnat för att vilseledande information ”försenar brådskande åtgärder för att säkerställa en levande framtid för planeten”. Plattformen X rankades lägst av fem stora granskade sociala medieplattformarna för åtgärder för att begränsa spridningen av vilseledande information.

– Det medvetna missbruket av klimatdata är otroligt skadligt. Särskilt nu, inför COP28, har skiljelinjerna mellan fakta och fiktion suddats ut i samtalet. Vi tror att motsatsen – en sanningsenlig användning av vetenskaplig data – kan vara ett kraftfullt verktyg för att navigera bland klimatåtgärder och vi uppmuntrar alla att stå med oss och sprida detta på sociala plattformar, säger Fredrika Klarén, Head of Sustainability på Polestar.

Polestars bot finns under namnet @PolestarTruths (Polestar Climate Truths) på plattformen och bemöter falska påståenden från olika konton. Boten kommer att vara aktiv från och med idag och fram till COP28 den 30 november och använder sig av fakta från flera aktuella forskningskällor och rapporter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.