Hyundai Ioniq 5 N vill sätta en ny standard för sportiga elbilar

Efter sommarens debut av Hyundai Ioniq 5 N visar nu biltillverkaren upp mer av sin nya prestandamodell. Modellen beskriver Hyundai som en milstolpe för högpresterande elbilar. En sportbil som presterar i kurvorna, på banan och i vardagen.

Genom ett nyutvecklat vridmomentssystem exklusivt för N-elbilen vill man leverera en körkänsla som entusiasten känner igen från sportbilar med förbränningsmotorer. Det är möjligt att båda växla och känna av olika nivåer av vridmoment genom accelerationskurva. Dessutom bidrar ett artificiellt motorljud till kraftutvecklingen och körningen.

Själva hjärtat i Ioniq 5 N är dess kraftfulla elmotorer som kan varva upp till 21 000 RPM. De två motorerna levererar 478 kW (650 hk). Genom ett särskilt boostläge kan dessutom ännu mer kraft levereras under 10 sekunder. 0 till 100 km/h klarar bilen på 3,4 sekunder

Roger från Feber har med ett stort leende provkört den nya bilen:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.