Polestar 2 är tillbaka som en ny Beast

En ny Polestar 2 BST är tillbaka i en ny begränsad upplaga. Den nya versionen lägger ett större fokus på prestandarelaterade designdetaljer. I övrigt finns där samma chassimodifikationer som i den ursprungliga BST edition.

Designuppgraderingarna i Polestar 2 BST edition 230 inkluderar den nya gröna exteriörfärgen Nebula. I kupén har stolarna en ny MicroSuede-textil och inlägg på ratten som är gjorda av delvis återvunnen nubuck.

– Begränsade upplagor som BST edition 230 ger oss möjligheten att utforska exteriörfärger, grafik och material på snabbare och mer kreativa sätt, säger Polestars vd Thomas Ingenlath.

Polestar 2 BST 230 Edition erbjuder en total motoreffekt på 350 kW (476 hk), en toppfart på 205 km/h och klarar att göra 0 till 100 km/h på 4,4 sekunder.

Grön Polestar 2 BST. Den går också att få i svart. Racingstripen är också valfri.

Bland chassiuppgraderingarna finns en sänkt markfrigång med 25 mm, specialutvecklade och unika tvåvägs justerbara dämparna från Öhlins, främre fjäderbensstag, 20 procent styvare fjädring och unika svarta 21-tums aluminiumfälgar inspirerade av Polestar 1-fälgarna.

Totalt 230 exemplar kommer att tillverkas och fördelas på den europeiska och nordamerikanska marknaden. Beställningen öppnar idag med beräknad leveransstart under det tredje kvartalet i år. Priserna för denna Beast-edition startar på 925 000 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.