På torsdag startar leveranserna av Tesla Cybertruck

På torsdag är det dags för de första leveranserna av Tesla Cybertruck. Det ganska exakt fyra år efter lanseringen. Leveransevenemanget kommer Tesla sända live via plattformen X med start klockan 21.00 svensk tid.

I samband med premiären berättade Tesla också om specifikationerna och priserna, men sedan dess har Tesla plockar ner dessa uppgifterna från sin hemsida. Det är fortfarande okänt vad Cybertruck kommer kosta med bara två dagar kvar till de första leveranserna. Antagligen får vi veta mer på torsdag.

Elon Musk har tidigare sagt att han vill tona ner förväntningarna på Cybertruck eftersom produktionsupptrappningen kommer att ta tid. Initialt kommer den inte generera någon vinst till Tesla, det kommer ta 12 till 18 månader.

Enligt Teslas produktdesigner Javier Verdura (som citeras av i mexikanska medier) kommer Tesla att leverera 10 Cybertruck under evenemanget.

Ville överraska

Tesla Cybertruck är ett prestigeprojekt för Elon Musk. Det är en modell där han själv varit tydlig med att Tesla skulle prova något helt nytt. Pickuper har helt enkelt sett alldeles för generiska ut alldeles för länge, sa Elon under premiären för fyra år sedan.

– Låt oss vara djärva. Låt oss överraska folk, ska Elon ha sagt under utvecklingsarbetet.

Artikeln kommer uppdateras med länkar till livestreamen så fort de är publicerade.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.