Mercedes-chefen tar eldrivna G-Klass på en åktur i bergen

Även Mercedes G-Klass ska hänga med i omställningen, och kommer att lanseras som elbil. I en ny video får vi nu hänga med Mercedes VD Ola Källenius på en provtur. Färden går upp för berget Schöckl i Österrike – där Mercedes testar alla sina G-Klass innan lansering.

Den ikoniska modellen behåller sitt utseende även i ett eldrivet utförande, men under karossen gömmer sig en lång rad nyheter. Fyra individuella motorer styr varsitt hjul som ger modellen en helt ny nivå av kontroll i terrängen. Det inkluderar möjligheten att vända på stället eller ”kasta ut” bakdelen i en trång kurva.

Ola Källenius berättar om arbetet som gått in i Electric G. Vem som helst ska med precision kunna köra bilen i de mest utmanande terrängerna – det har ingenjörerna sett till menar Ola. .

– Det är precisionen som är det mest imponerande. Med mjukvara kan du nu styra var och en av dessa fyra elmotorer. Mer eller mindre ner till sista millimetern. Det är hemligheten med Electric G, berättar Ola Källenius.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.