Lancia visar teaser på sin första elbil – men den avslöjar inte så mycket

Idag fyller det italienska bilmärket Lancia 117 år. Det uppmärksammar Lancia genom att visa en första bild på sin första elbil Lancia Ypsilon. Den är en av tre elbilar som är planerade och Ypsilon blir alltså först ut nästa år.

För att fira jubileet kommer Lancia lansera en specialutgåva av Ypsilon i en begränsad upplaga om 1906 exemplar med designinslag från italienska möbelhuset Cassina. Det specifika antalet 1906 eftersom det är året då Lancia grundades.

– Dagen vi alla har väntat på är äntligen här. Den markerar Lancias renässans med den första bilden av Lancia Ypsilon. Vi firar detta ögonblick tillsammans med Cassina genom att presentera Lancia Ypsilon Edizione Limitata Cassina. En elbil, 1906 numrerade och certifierade enheter, för att fira 117 år sedan varumärket grundades, kommenterar märkets VD Luca Napolitano.

Bilden på Ypsilon med signaturen Cassina ser vi alltså nedan. Den visar ett litet bord i kupén. Bordet, eller tavolino som Lancia kallar det för, ska signalera ”en känsla av att vara hemma, oavsett var man befinner sig”.

Teaserbilden på Lancia Ypsilon.

Bilden är väldigt abstrakt men under de kommande veckorna lovar Lancia att visa mer av bilen. Premiären av Lancia Ypsilon är planerad till februari 2024.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.