P-garaget vid populära arenan har nu bara laddplatser

Stockholm Parkering fortsätter att bygga ut laddinfrastrukturen i centrala Stockholm. Nu har samtliga parkeringsplatser i Arenagaraget under Tele2 Arena i Stockholm laddplatser. Totalt handlar det om 786 p-platser med lika många laddpunkter.

– Nu har alla 786 parkeringsplatser i Arenagaraget laddmöjlighet, vilket underlättar för elbilsinnehavare samtidigt som de kan nyttjas av alla våra besökare oavsett om de har elbil eller inte, säger Christian Rockberger, VD för Stockholm Parkering. Han fortsätter:

– Detta är också Stockholm Parkerings generella strategi, då vi vill att varje parkeringsplats ska utnyttjas så effektivt som möjligt. Vi har nu tretton anläggningar där samtliga p-platser är utrustade med laddmöjlighet, säger Christian Rockberger.

Stockholm Parkering har idag 5300 p-platser med laddare, varav 3700 är publika. Till årsskiftet 2023-2024 är målet att erbjuda 7300 laddplatser, varav 4500 är publika.

– Vi vill göra det enklare för stockholmarna att ställa om från fossilbil till elbil. Därför ska alla parkeringsplatser i Stockholm Parkerings garage ha laddmöjlighet senast år 2026, säger Lars Strömgren, ordförande för Stockholm Parkering och trafikborgarråd i Stockholm.

Stockholms Parkering har idag 13 anläggningar där samtliga platser har laddare. Dessa är anläggningar Arenagaraget (786), Hjärnegaraget (56), Högalidsgaraget (192), Norra Tornsgaraget (229), P-hus David Bagare (223), P-hus Fleminggatan (161), P-hus Hagastaden (845), P-hus Norra Real (183), P-hus Slottsbacken (18), P-hus Åkeshov (188), Rådhusgaraget (80), Stigbergsgaraget (342) och Väll-In (124).

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.